2010. augusztus 27., péntek

Balatoni plázs

Végre sikerült beleférni az augusztusi vázlat kihívásra a scrap.hu-n.
Júliusban a barátaink meghívtak minket és egy másik baráti családot gyenesdiási nyaralójukba. Az egyik legforróbb nyári nap volt, és a Balaton talán még sosem volt ilyen meleg ( legalábbis akkor nem, amikor én voltam). A délelőtt beszélgetéssel, sörözéssel telt az árnyékban, és úgy alakult, hogy én főztem az ebédet. Nem kell nagy dologra gondolni, nem vagyok egy konyhatündér, de lecsót mindenki tud csinálni, ráadásul imádjuk is. A gyerekek közben társasjátékoztak, pancsoltak, buborékot fújtak. Délután lementünk a strandra, és irány a víz! Amúgy nem szeretem a Balatont, a hideg víz mindig elrettent, no meg annak idején sokat hiányoztam az úszásoktatásról .... szóval nekem a fürdés nem olyan nagy örömforrás, mint mondjuk a gyerekeknek. De most meglepődtem, milyen meleg a víz, és bemerészkedtünk a gyerekekkel. Mindkettőn volt persze karúszó. Dorka hamar megunta és kimentünk a plázsra homokozni. Marci igazi vízipocok, bátran beljebb ment, és egyszer a gumimatracról is beleugrott a vízbe. A legnagyobb élmény mégis a homokos-iszapos plázs volt. Marci amúgy is szeret homokozni, most meg különös örömmel lapátolta a sarat. Aztán volt olyan bátor, amikor már nem volt rajta a karúszó, hogy elindult befelé a Balatonba. Ment is, amíg leért a lába és kilátszódott a feje, de nem zavarja, ha a szájáéig ér a víz. Akkor visszafordultunk, és egyszer csak lépett egyet és lebukott a víz alá. Persze nem szándékosan, biztosan volt ott egy mélyedés, amibe belelépett. Nyomban kikaptam a vízből, rövid sírás után már az volt a baja, hogy miért nem mehet vissza a vízbe, de sajnos mennünk kellett hazafelé.
Ez az oldal sztorija röviden. A háttér BoBunny karton, a narancssárga kört Yabo-s kartonból téptem. A dekoráció most is saját: a bal sarokban dekorgumiból csináltam a vödröt és a várat, és egy fogpiszkálóból és kis anyagmaradékból alkottam a zászlót. A napernyő szára mekis keverőpálcika, a napernyőt maradékokból hajtogattam. Van még rajta egy pirosra festett nyitószerkezet egy dobozos sörről (nagy sláger volt a citromos Gösser az idén, Dorka megkóstolta, és nagyon ízlett neki) .







1 megjegyzés:

  1. hogy milyen jó ötlet a dobozos sör, üdítő-kinyitója... és így örülök, hogy háttérsztorit is irtál az oldalhoz... és abszolut nem mellékesen, tetszik nagyon az alkotásod...

    VálaszTörlés