2012. szeptember 30., vasárnap

Tökfesztiválon jártunk

Azaz nem kifejezett fesztiválozás volt, hanem inkább csak egy kirándulás az Őrség szívébe, egész pontosan Szalafőre a Pityerszerre. És nem tudom, más kisgyermekes család hogy vészeli át ilyen alkalmakkor, hogy az egyik gyermeke folyamatosan nyavalyog hogy éhes meg szomjas, a másik meg fel akar ülni a lovasszekérre. Mindez kicsit megnehezíti az ottlétet és a kellemes időtöltés sem marad felhőtlen. Pedig ragyogó idő volt, látnivaló is lett volna. Úgyhogy nem maradtunk sokat. Ebéd után indultunk, és épp ezért nehéz megérteni, hogy ebéd után egy órával hogy lehet egy gyerek újra éhes. Persze, egy kürtöskaláccsal le lehetett kenyerezni és onnantól nem is volt semmi gond, de egy háromezer forintos lovaskocsikázás (amikor minden héten lovagol és a világ összes lovas témájú könyve sorakozik a polcán) kicsit sok volt. Mindegy, mutatok néhány képet a tegnapi napról:





Tökhajító verseny is volt
A kürtöskalács-evés előtt

2012. szeptember 27., csütörtök

Nem mind arany, ami annak látszik

Itt van az ősz. A kedvenc évszakom. Mindig rengeteg makkot szoktam gyűjteni, de nem mindig tudtam felhasználni őket. Amióta rátaláltam a Pinteresten, hogy hogyan lehet könnyedén lyukat ütni a kupakon, azóta boldogabb lettem. És egy ilyen helyes őszi darab birtokosa is. Garantáltan nem bizsu. 

2012. szeptember 25., kedd

Gyerekrajzok

Hosszú, de szerintem annál élvezetesebb bejegyzés következik. Legalábbis annak, aki szereti a gyerekrajzokat.
Nem bírok betelni a kisfiam rajzaival. Amióta örömét leli a rajzolásban, kilószámra gyártja a rajzokat, és én mindig meglepődök rajtuk, és persze nagyon büszke vagyok rá, meg arra, hogy örökölt valamit az én kézügyességemből - remélem, hogy így is van, és nem csak én látom bele.
Marci 2007 november 22-én született, nemsokára 5 éves lesz. Lefotóztam néhányat a rajzaiból, amit az utóbbi egy évben, és főleg az utóbbi egy hónapban készített, és szeretném megosztani veletek.
Imádom, hogy ilyen erőteljes a vonalkezelése, hogy színesek a rajzai, és hogy szinte "megkomponálja"a rajzait: mindig kitöltik a rajzai a lapot. A legutolsó rajz most a legkedvesebb számomra. Nektek tetszik valamelyik?

Kifestő színezés (2011 szeptember)
Spongyabob (2012 február)
Spongyabob-Patrik (2012 február)
Lufis emberke (2011)
Nap, ház, ember (2012)
Óvó néni koronával a fején, fátyollal (2011)- azért nem minden óvónéniről rajzolnak ilyet!
Nyuszi káposztalevéllel, répával (2012 húsvét)
Pillangó (2012 szeptember)
Kacsa (részlet az egyik rajzról) 2012 szeptember
Balatoni emlék: heverünk a törölközőinken (2012 szeptember)
Karácsony (2012 szeptember)
Rakéta (2012 szeptember)
Fa (2012 szeptember)
Pillangó egyedfejlődése (2012 szeptember)
Gepárd (2012 szeptember)
Béka egyedfejlődése (2012 szeptember)
Virágok, kismadár, méhecske (2012 szeptember) - az a barna egy kismadár: hát nem édes?
A házunk (2012 szeptember)
A kőszegi és a lékai vár (2012 április)
Fa és falevelek vagy gyümölcsök (2012 szeptember)


Vadgesztenye (2012 szeptember)

2012. szeptember 23., vasárnap

Az ősz színei

Bent
Úgy látszik, csak nagyon lassan köszön be az ősz, odakint még szinte nyárias meleg van napközben. Mi ezzel az ajtódísszel hangolódunk az őszre: szalmakoszorú alapot borítottam be a nem számoltam mennyi, de sok filcvirággal.

Kint
A hétvégén is igencsak nyári melegben kirándultunk a Ság-hegyre. Őszi színekkel, hangulatképekkel búcsúzom:

2012. szeptember 19., szerda

Helló ősz!

Farkasalmák
Körtesün és alkotója

2012. szeptember 1., szombat

Új oldalak

Már régen töltöttem fel oldalt, pedig mostanában volt egy kis időm scrappelni. Konkrétan két nap alatt 3 oldalt csináltam, meg még előtte is készült néhány, amivel még el vagyok maradva. Most azonban úgy érzem, hogy a mennyiség a minőség rovására ment, azaz nem mindegyikkel vagyok megelégedve. De hát unalmas is lenne csupa szuper oldalt csinálni, nem?
És mindegyik más-más stílusban készült. Hihetetlen, mennyiféle stílusban tudok alkotni. Sok függ persze a fotótól, a hangulatától.

Akkor egy elmaradás: nagyon trendi ezekkel a hatszögekkel. A muffint vasalható gyöngyből csináltam.

You are so sweet


Ezzel más kevésbé vagyok elégedett. A szívet szerettem volna hangsúlyozni a fotón, na és a címet - ehhez nem kellett sok körítés, de valahogy mégsem az igazi.
All you need is love
Egy korábbi kép Marciról a bécsi állatkertben. Nagy bátorságról tett tanulságot, amikor bemerészkedett az oroszlánketrecbe és ráült a bronz-oroszlánra. Eleinte páni félelem tükröződött az arcán, ami kényszeredett mosolyra változott. Már akkor tudtam, hogy ezt a Lázár Ervintől kölcsönzött címet adom az oldalnak. A kép alatti csíkok passzolnak a csíkos felsőhöz, a háttérpapír meg maga az oroszlánketrec.
A kisfiú és az oroszlán
Egy több mint 10 éve készült fotót dolgoztam fel. A diplomaosztó után öten elmentünk hegyet mászni a Schneebergre. Én, egyetlen lányként másodikként értem fel a 2075 m magas csúcsra, pedig a sűrű ködtől sokszor alig láttam (lehet, hogy jobb is hogy nem láttam, mi van alattam). Fent 2 fok volt, foltokban még volt hó, és jólesett melegedni a menedékházban.
Szeretem a minimál oldalakat. Ehhez a fotóhoz pont ez illett.
Far away