2011. február 3., csütörtök

Hejehuja

Az elmúlt napok sem teltek ám tétlenül: a farsangra készülődtünk. Egy egyszerű jelmezt találtunk ki Dorkának: legyen pizzafutár! A kellékek: biciklis sisak, övtáska, farmer, póló, és persze pizza és pizzásdoboz. De nem ám igazi pizza, bár kétségkívűl annak is sikere lett volna, hanem saját készítésű, kézzel varrott. Az óvónők már kiváncsian várták, mivel rukkolok megint elő.
Lelkesen szabtam, öltögettem hát a pizzaszeleteket esténként, a gyerekeim meg közben leadták a rendelést a készülő pizzák láttán: ananászos, sonkás-gombás, kukoricás... És ilyenek lettek (nekem a szalonnás-tükörtojásos a kedvencem), nagy sikere volt az oviban. A pizzaszeletek pedig maradnak ott, tudnak velük játszani a kis ovisok. Nagy dícséretet kaptam az óvónéniktől.



Nagy lelkesedésemben még egy pizzeriának is megfelelő logót is terveztem, ez került textilfestékkel a fehér pólóra. Nekem nagyon tetszik.

És nem utolsósorban nem került vagyonokba (csak a pólót és a textilfestéket vettem, kb. egy ezres volt a kettő).

Az első óvodás farsangján Dorka Fifi (a kisvirág a Minimaxról) volt. A virágszirmos fejpánt szintén az én művem, egy kimustrált farmer-kertésznadrág filc virággal, zöld harisnya, rózsaszín gumicsizma és öntözőkanna kell még hozzá- annak, aki olcsó, ötletes jelmezt keres.

8 megjegyzés:

  1. de jó lett ez a pizza... és mindegyik más és más... ötletes és szép kivitelezés... megértem az óvonéniket, hogy visszatartották a szeleteket... nálunk is mindig ez van... mi jelmezzel együtt hagyjuk az óvinak...
    tegyél majd képet Dóri pizzafutárságáról is...

    VálaszTörlés
  2. Ez fantasztikus Nóri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ájulás!
    és rendelést is felveszel??? :-))))
    Nagyon-nagyon szuper ötlet! Remélem megnyertétek a főnyereményt!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jópofa ez a pizza, ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  4. Nagy-nagy tapsi! Csúcs jó ez a pizza!!

    VálaszTörlés
  5. Köszi, lányok... Majd ha meglesznek a képek az óvónénitől, rakok fel képeket a kis pizzafutárról. Egészen különleges jelmeze volt a sok pillangó, hastáncos és transzformersz között. Verseny persze nem volt, de a pizzák végigjárták az egész óvodát...

    VálaszTörlés
  6. Húú, de fincsi az a pizza, nagyon kreatív vagy (de hát ezt tudtuk :)))))

    VálaszTörlés
  7. Szuper ötletes!! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  8. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁez csúúúcs!!! Nagyon nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés