2011. március 31., csütörtök

Tartozom
Erikától és Timitől kaptam egy díjat, már jó régen, el is feledkeztem róla, mígnem egyik nap eszembe jutott, hogy tartozom valamivel. Ezúton is szeretném nekik megköszönni, hogy megtiszteltek ezzel a díjjal. Tovább is adom Rikának, Editnek és Csibének azzal a megjegyzéssel, hogy ne haragudjanak, amiért nem írok megjegyzéseket, azért olvasom a blogjukat és tudni akarok róluk.

A díjhoz szabályok is tartoznak. Ezek a következők:

- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.

- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.

- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.

- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van.

2011. március 22., kedd

Új blogcím és ATC-k

Amikor elkezdtem blogolni, hirtelen jobb nem jutott eszembe a korábbi blogcímemnél. Igazából sohasem tetszett, és már régóta meg akartam változtatni. Gyermekeim zenei ízlését megalapozva most megtaláltam a megfelelőt, amihez az alábbi, mostanában nagyon sokat hallgatott dal adta az inspirációt (köszönet érte, Kiss Tibi!). Mivel az akvarellfestést elég gyakran alkalmazom az oldalaimon, úgy gondoltam, illik is a cím. Szerintetek? Nektek tetszik? Még egy hátteret szeretnék hozzá csinálni.



És akkor leírom, melyek a lányom kedvencei jelenleg:
Kid Rock: Born Free
Szabó Balázs Band: Zaj
Rammstein: Ich tu dir weh
Ocho macho: El Mundo Fantastico
Quimby: Dr Jekyll és Mr Hyde
Magna Cum Laude: Vidéki sanzon

Szerintem alapozásnak nem rossz.

Kibővítem a délutáni bejegyzésemet. Csatlakoztam Rika kezdeményezéséhez, miszerint készítsünk ATC-ket (=Artist Trading Card) cserebere céljából. Tegnap el is készültek az első példányok. Mindegyik egyedi és megismételhetetlen, mert nem tudok kétszer ugyanolyat festeni, szóval mind nagyon értékesek :) A technika a szokásos: viasszal rajzoltam akvarellpapírra, majd anilinnel festettem. Sk textil-ill. filcvirágok kerültek még rá. Várom a szerencsés jelentkezőket, akiknek eljuttathatom őket.



2011. március 18., péntek

Ajánló

"egy hiába repült sólyom súlytalan ólma"

2011. március 15., kedd

Tavaszi szél

Nem tudom, nálatok milyen idő volt a hosszú hétvégén, nálunk bizony elég szeles, de végre kellemes, verőfényes tavaszi időben volt részünk. Erre vártunk, nemigaz? A múlt csütörtöki borongós nap után a péntek végre elhozta az igazi tavaszt, és még aznap, szinte hihetetlen, de kinyitott több fagylaltozó is, és az emberek sorban álltak fagyiért. Reggelente jó érzés madárcsicsergésre ébredni, a nap folyamán sarkig tárni az ablakot, és végre kitehettem az erkélyre száradni a ruhákat. Ritka, hogy a hosszú hétvégéken végig ilyen gyönyörű, zavartalan napsütéses, szabadba csalogató idő van. Mi sem tétlenkedtünk, igyekeztünk tartalmasan eltölteni, kihasználni a ritka alkalmat. Voltunk bábszínházban (Marci életében először), biciklizni, lovagolni, kirándultunk Kőszegen, jártunk a Chernel-kertben, ahol valóságos sáfrány-erdőben gyönyörködtünk, a madár-otthonban gólyák, baglyok várták, hogy felépüljenek és szabadon szárnyalhassanak újra, és gazdára talált személyemben egy új csini szövetkabát, még elkel a hűvösebb tavaszi napokon-reggeleken.
És most következzék a képes beszámoló az elmúlt napokról:


Ez a fotó még a múlt heti kirándulásunkon készült a Vas-hegy határon túli oldalán. Még nyoma sem volt a közeledő tavasznak, bár akkor is szépen sütött a nap, de korántsem volt olyan meleg. Dorka megpihent egy fatörzsön napfürdőzni.
Szombaton bicikliztünk:

És így fújta a haját szél:



A kőszegi gimi kertjében nyílnak a kankalinok és a pipitérek:



A Chernel-kertet meg a téltemető és a kárpáti sáfrány borítja:






Holnapra elromlik az idő. Őrizzük meg a szép pillanatokat a borongós-esős napokban is! Szép estét mindenkinek!

2011. március 8., kedd

Jön!!!

Ez már biztos! Tegnap megkérdőjelezhetetlen bizonyítékát tapasztaltam a tavasznak: egy gólya repült a házunk felett! És bár lehet hogy csak egy itt telelt gólya volt, miért éppen tegnap láttam? Rejtély...


... és mielőtt valakinek eszébe jutna újabb kérdéseket feltenni, azt megnyugtatom, hogy hozzánk "nem jön a gólya".
Blog candy-k

Kirsty hagyott egy kommentet nálam, gondoltam, jelentkezek a játékára és adok egy esélyt magamnak. Amit lehet nyerni:

Mindössze annyit kell tenned, hogy legyél a követője, írj egy bejegyzést a blogodon, és hagyj egy linket nála.

Irene candyjén is indulok, sorsolás március 15-én!


Szép napot!

2011. március 3., csütörtök

Tavaszváró

Azt szeretem a télben, amikor mindent frissen hullott hó borít és nagy pelyhekben hull a hó (a forralt boros-fűszeres hangulattól most eltekintek), de amikor ma reggel kinéztem az ablakon és vékony fehér porhó lepte be a tájat, nem örültem. Mikor jön el már végre a tavasz? Ilyenkor, lassan nőnap táján, már javában nyílnak a hóvirágok, most meg alig-alig akarják kidugni a fejecskéjüket. Pedig már javában hangolódom a tavaszra. Ezzel a tavaszcsalogató remek kis dallal például, és büszkeség tölt el, hogy városombeliekről van szó ( a pók pl. a szomszédunk volt anno):



Alig vártam már hogy feltölthessem ezt az oldalt, ami vagy 3 hete készen van, csak nem akartam addig feltölteni, amíg el nem indul a márciusi kihívás a scrap.hu-n. Danett és Mónika jóvoltából én voltam ugyanis a meghívott "házigazda" ebben a hónapban. Egy kedvenc scrappertől kellett kiválasztani egy kedvenc oldalt, amiből a havi vázlat készül, és elkészíteni a saját oldalamat. Sok kedvencem van, és nehezemre esett kiválasztani egyet. Végül mumkára esett a választásom, aki régóta az egyik favoritom, és akinek időről-időre végignézem a munkáit. Ezt az oldalt választottam tőle:

Ez pedig Mónika vázlata:

Ez pedig az én oldalam:


Fehér alapkartonra festettem anilinnel (nem akvarellpapírra, mert azt éppen nem kaptam; fel is hullámosodott a papír, de egy kis vasalás sokat segített rajta). A bal oldali motívumsort a gyerekek formabedobós játékával nyomtattam. Varrtam jó sokat, és Dorka régi farmer kertésznadrágjának virágos hímzéseit is felhasználtam, kényszermegoldásból, mert sehogy sem találtam hozzá illő scrap-papírt itthon, de mivel a fotón amúgy is farmercuccban csücsül a játszótéren, jó választásnak bizonyult. Az oldal érdekessége lehet talán a varrott filc cím. No meg az, hogy scrapbook papír nincs is az oldalon, csak a mintalyukasztások. A végén vettem észre, hogy a lila-sárga páros mumka oldalán is megvan.

Részletek:



És mindig mindig lehet jelentkezni a P.I.F. játékomra.
Köszönöm hogy itt jártál. Szép napot!