2011. március 15., kedd

Tavaszi szél

Nem tudom, nálatok milyen idő volt a hosszú hétvégén, nálunk bizony elég szeles, de végre kellemes, verőfényes tavaszi időben volt részünk. Erre vártunk, nemigaz? A múlt csütörtöki borongós nap után a péntek végre elhozta az igazi tavaszt, és még aznap, szinte hihetetlen, de kinyitott több fagylaltozó is, és az emberek sorban álltak fagyiért. Reggelente jó érzés madárcsicsergésre ébredni, a nap folyamán sarkig tárni az ablakot, és végre kitehettem az erkélyre száradni a ruhákat. Ritka, hogy a hosszú hétvégéken végig ilyen gyönyörű, zavartalan napsütéses, szabadba csalogató idő van. Mi sem tétlenkedtünk, igyekeztünk tartalmasan eltölteni, kihasználni a ritka alkalmat. Voltunk bábszínházban (Marci életében először), biciklizni, lovagolni, kirándultunk Kőszegen, jártunk a Chernel-kertben, ahol valóságos sáfrány-erdőben gyönyörködtünk, a madár-otthonban gólyák, baglyok várták, hogy felépüljenek és szabadon szárnyalhassanak újra, és gazdára talált személyemben egy új csini szövetkabát, még elkel a hűvösebb tavaszi napokon-reggeleken.
És most következzék a képes beszámoló az elmúlt napokról:


Ez a fotó még a múlt heti kirándulásunkon készült a Vas-hegy határon túli oldalán. Még nyoma sem volt a közeledő tavasznak, bár akkor is szépen sütött a nap, de korántsem volt olyan meleg. Dorka megpihent egy fatörzsön napfürdőzni.
Szombaton bicikliztünk:

És így fújta a haját szél:A kőszegi gimi kertjében nyílnak a kankalinok és a pipitérek:A Chernel-kertet meg a téltemető és a kárpáti sáfrány borítja:


Holnapra elromlik az idő. Őrizzük meg a szép pillanatokat a borongós-esős napokban is! Szép estét mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a képek!
    Köszönöm az anyagot, akkor kijöttök a vásárba? Adnék cserébe vmit...

    VálaszTörlés