2010. december 31., péntek

B.Ú.É.K.


A tegnapi, kicsit vacogósra sikerült kirándulásunk alkalmával készült kép rólunk a Fertő-tó jegén. Sopronban voltunk ugyanis, és a hideg idő sem rettentett el minket a kültéri sétáktól, igaz, időnként behúzódtunk valami melegedőbe. Első úticélunk a sördombi kilátó volt, ahol ilyen látvány fogadott minket:


Vagyis nem sokat lehetett látni a ködbe burkolt deres fákon kívűl.
Elmentünk a Fertő-tóra is. Rengetegen korcsolyáztak a befagyott tavon. A gyerekeknek nagy élmény volt rámenni a tó jegére.


Végső állomásként megleptük magunkat egy Harrer-beli látogatással, ahol finom sütiket és turmixokat, forró csokikat ittunk, és a gyerkőcök megnézhették, milyen egy "csokigyár". Igaz, Willy Wonkával nem találkoztak, talán majd jövőre... (Dorka nagy rajongója Tim Burtonnek és Johnny Depp-nek, a Charlie és a csokigyár és Alice csodaországban nagy kedvence.)

Kicsi vagyok, jégen állok, onnan egy nagyon kiáltok: BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
Ez a kis versike jutott eszembe, ezzel kívánok mindenkinek sikerekben gazdag boldog új esztendőt!

2010. december 23., csütörtök

Boldog karácsonyt!



Néhány éve már csak a gyerekszobában van hely a karácsonyfának, így a legtöbb ünnepi dekor is oda készül. Most a szívecskék helyett ez a karácsonyi felirat került fel. A tvdekon láttam hasonlót, ott születésnapra készültek. Engem is meglepetés ért, mikor megláttam a lámpafényben a szép, kettős feliratot. Ezzel kívánok mindenkinek kellemes ünnepi készülődést, áldott karácsonyt és békés, boldog új évet!

2010. december 21., kedd

Most valami karácsonyit kellene írnom, de gondoltam, megosztom veletek, mire szoktam mostanában otthon tombolni, ha senki sem látja. A jelenleg leginkább favorit zenémet, a vadonatúj albumról. Annyira imádom!

2010. december 10., péntek

Három

Hát, most csúnyán rá kell hogy verjek a saját kezemre. Nem szép dolog a lopás, de amikor rátaláltam erre az oldalra valahol (mindig megígérem magamnak, hogy feljegyzem, hol találtam, de aztán mégsem teszem meg valamiért), megdobbant a szívem. ILYEN NEKEM IS KELL! És nem én lennék, ha nem csináltam volna meg én is a sajátomét. Mert annyira magaménak éreztem és annyira hozzám illőnek, hogy muszáj volt lekoppintanom. Szinte változtatás nélkül.
Marcinak nemrégiben volt a születésnapja, és ez a vidám, színes téma megfelelt az elképzelésemnek. Bár a fotó szeptemberben készült, Marci olyan huncutul pózol rajta, hogy úgy döntöttem, ez a kép lesz a kiindulópont. Nagyon tetszett az eredetin a körbevágott fotó, a varrás és a dudlik, a sok színes folt. Tudom, hasonlít nagyon, de mégis az enyém, egy kicsit mégsem ugyanaz.

Itt az én oldalam:

És itt az eredeti:

Hát, meg kell hogy állapítsam, az eredeti még mindig jobb.

2010. december 7., kedd

Buli van!

A múltkor éppen cirkuszjegyet készültünk venni, mikor a ragyogó napsütésben aranylottak a falevelek a Kalandváros előtti részen, sőt, valakik nagy halomba kupacolták a leveleket. Nosza, több sem kellett az én kalandos kedvű gyermekeimnek, megrohamozták a levélkupacokat, és "buli van" felkiáltással szórták a levegőbe és egymásra a leveleket. Persze, mi is kaptunk belőle. És ilyenkor nagy önuralmamba kerül, hogy ne feküdjek bele és hempergőzzek meg a levélhalomba. Nem is bírom ki mindig...
Tina oldala inspirálta a négyzetes-fotódarabolós megoldást a képen. A fotóból 3x3 és 4x4 cm-es négyzeteket vágtam ki. Némelyiket vastag szürkelemezre (fotókockára) ragasztottam, így kiemelkednek az alapsíkból. A háttérrel megegyező színű szürke kartondarabra ragasztottam a négyzeteket, azt pedig egy okkerszínű kartonnal kereteztem (amit egy festékbe mártott gyűrt papírdarabbal pecsételtem korábban).
Sajnos a fényviszonyok nem járultak hozzá egy jobb fotó elkészítéséhez. Mutatom is az oldalt:


És egy közeli:


Itt láthatók a fotókockák:

2010. december 6., hétfő

Magamról

Van egy tartozásom.
Évától kaptam egy díjat valamikor két hete, és vele együtt egy feladatot: 7 dolgot kell magamról írni. Ez a díj már egyszer járt nálam, akkor is gondban voltam, mi legyen az a 7. Na, gyorsan essünk túl rajta:

1. Szeretem a kávé illatát, de a kávét csak tejeskávé formájában tudom meginni. Azt viszont Sorkizárásnaponta kétszer: minden reggel és délután iszom egy csészével.

2. Szeretem a télben, amikor a főtéren felkerülnek a fákra a fényfüzérek és a csillagok a lámpaoszlopokra, és a karácsonyi vásárba lehet kapni forralt bort, puncsot és egész nap karácsonyi zene szól. Karácsony előtt jóval mindig bemegyek az egyik kedvenc üzletembe csak a hangulat miatt.

3. Rossz szokásom is van: gyerekkorom óta rágom a körmöm. Próbáltam már leszokni, de nem megy...

4. Szerintem az egyetlen család vagyunk, ahol nem esznek vajas/margarinos kenyeret, ugyanis egyikünk sem szereti. A vaj a sütibe való!

5. Általános iskolában én voltam a rajkrónikás, én vezettem a rajnaplót. Egyik alkalommal első helyet értem el a rajnaplók versenyén, és 11 tábla Kajla nugát csoki volt a jutalmam, amit borzasztóan utáltam. :)

6. Nem vagyok valami bőbeszédű, nem szoktam fecsegni és nem tudok órákig beszélni a semmiről.

7. Nem vagyok rendmániás, de szeretem, ha rend van a lakásban. Ez persze borzasztóan nehéz egy olyan rendetlen, szétszórt embernek, mint amilyen én is vagyok. Ellenben folyton ide-oda pakolászom a dolgokat, a férjemet őrületbe kergetve.

És tovább is adom a díjat azoknak, akiknél szívesen időzöm. Nem kell mást tennetek, mint:

1. Köszönd meg, akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be, akitől kaptad.
4. Add tovább további 7 blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról 7 dolgot.



És akiknek tovább adom a díjat:
1. Virágnak, hogy ösztönözzem a blogolásban
2. m-nek, mert gyönyörűek a fotói
3. Juditnak
4. Bebinek, mert földim
5. Andinak, mert olyan sokoldalú
6. Tittinának
7. Honey-nak