2010. február 11., csütörtök

Filmes top 5

Imádom a filmeket, és Veka meghívásának eleget téve beszállok én is a filmes játékba. Amúgy imádok moziba járni, szeretem azt a feelinget, amit a vászon nyújt. Mielőtt a gyerekek megszülettek, a férjemmel sokat jártunk moziba. Ritkaság, de szinte megegyezik az ízlésünk ezen a téren (attól a kis apróságtól eltekintve, hogy ő szereti az Alien-típusú filmeket, én pedig nem). Szóval nagy mozirajongó vagyok, az igényesebb, ritkább fajtából, inkább művészmozizós mint cinemázós. Sajnos a gyerekek miatt kevesebbet hódolok a mozizásnak.
Kiválasztani az 5 kedvencet iszonyú nehéz volt. Most sem vagyok biztos benne, hogy jó a sorrend.
Akkor lássuk:

1. Nagy Tarantino rajongó lévén nem is lehet más, mint a legújabb filmje, a Becstelen brigantik. A filmzene most is zseniális, és Hans Landa (osztrák sorozatszínész, ki hinné?) a náci tiszt szerepében lepipál mindenkit, ezért került az első helyre.

2. A nő másik arca
Kétszereplős, beszélgetős film, szintén két nagyszerű színésszel a főszerepben: Helena-Bonham Carter és Aaron Eckhardt alkotja a remek párost.

3. Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential)
Kedvenc. Sokadszorra nézve sem tudom, hogy akkor ki kivel van? (Russel Crowe, Kevin Spacey, Kim Basinger)

4. Olasz nyelvlecke kezdőknek
Egy Dogma film, nem hiszem hogy sokan ismerik. Persze kézikamerás. Nincsenek benne nagy nevek, nagy alakítások, de jó a sztori és nagyon kedves, szerethető film.

5. A szerelem hálójában
Hogy a romantikusokból is említsek egyet. (Meg Ryan, Tom Hanks)

Na és akkor a többi kedvenc, akiket ki kellet zárnom a lista rövidsége miatt:
Casablanca, A nő kétszer, Sztárom a párom, Igazából szerelem, Amerikai históriaX, Amélie csodálatos élete, Hullámtörés, Francia csók, Orlando, Az élet szép, Tigris a hóban, Szibériai borbély, Mielőtt felkel a nap, Forrest Gump, 8 nő, Veszett a világ, Kutyaszorítóban, Jackie Brown, Grindhouse, Közönséges bűnözők,Kill Bill, Ryan közlegény megmentése, Kapj el ha tudsz, Volt egyszer egy Amerika

Biztos nem teljes a lista, de a legfontosabbak benne vannak!

Köszi, hogy benézel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése