2011. február 28., hétfő

P.I.F. - nálam is


Mostanában felütötte a fejét a P.I.F. scrappes körökben is, már többeteknél láttam, és nem azért nem jelentkeztem, mert nem szeretek ajándékot kapni, hanem mert belegondoltam, hogy én mit adhatnék. Aztán Megláttam Izzie-nél és nem gondolkodtam, mert nem szeretnék lemaradni egy akármilyen apró ajándékról Izzie-től. És most törhetem a fejem, hogy én ugyan mit, mert hát ugye a szabály az szabály. Van majdnem 365 napom. És ezúttal várom azon kedves olvasóim jelentkezését is, akik szeretnének egy ajándékot tőlem.

A játékszabályok pedig:

1. Bárki játszhat, akinek blogja van.

2. Az első 3 ember, aki kommenteli ezt a bejegyzést, melyben jelentkezik, ajándékot kap tőlem, melyet én készítek. Az ajándékot a következő 365 napon belül eljuttatom a szerencsés jelentkezőknek.

3. A "nyertesek" kötelezően vállalják, hogy kiteszik a felhívást a blogjukban és továbbviszik a fent leírtak alapján (Csak ebben az esetben jár Tőlem az ajándék!)

2011. február 21., hétfő

Azonosulás

Farsang táján megpróbálunk másvalakinek látszani, főleg az álarcosbálokon, és örülünk, ha nem ismernek fel bennünket jól kitalált jelmezünkben. A scrap.hu mint a régi szép időkben kihívásának jelenlegi kiírása is éppen ez: bújjunk valaki más bőrébe, és jellegzetes stílusjegyeinek felhasználásával alkossunk egy farsangi oldalt. Kimondottan farsangos képet nem találtam megfelelő minőségben, remélem, azért elfogadja majd a zsűri az oldalamat.

Andit választottam, és úgy érzem, sikerült azonosulnom vele. Nemcsak témaválasztásában, természetközeliségében, hanem színeiben, technikákban, anyaghasználatban is. Személyes kedvenceim a dekorgumiból kivágott és pecsételt repülő madarak, és a filc madarak, amiket nem is könnyű elkészíteni, még ilyen kevésbé szép kivitelezésben sem, szóval minden elismerésem Andinak értük.
Andi rengeteg saját készítésű díszt használ az oldalain, minden apró kis elem a kézügyességét, kreativitását dícséri. Jó móka volt az ő bőrébe bújni. "Teljes hasonulás"- ez a nyelvtani fogalom jutott eszembe. Andi akár el is ismerhetné sajátjának...







2011. február 18., péntek

Még egy...

Réka ezt a mesésen gyönyörű csomagot sorsolja ki. Nagyon tetszenek a papírok és a papírból kivágott díszek... jó lenne megnyerni!

2011. február 17., csütörtök

Blog candyk

Ebben az időhiányos alkotásmentes időszakban néhány blog candy-re hajtok:

Juju ezt a gyűrű-nyaklánc szettet sorsolja ki első blog candy-jén:


Juliánál ez vár rád:


Nikoletta ezt a csomagot sorsolja ki a szerencsések között:


Végül Sylvia is megkínál egy kis édességgel:


Nincs más hátra, mint megjegyzést hagyni náluk. Sok szerencsét!

2011. február 5., szombat

Hattyúk tava


Ebben a csodás, tavaszt idéző időben ma délután elmentünk sétálni a Csónakázótóra. nagyon jó döntés volt, annak ellenére, hogy a napocska sok embert kicsalogatott a természetbe. Gyönyörű, ragyogó tiszta idő volt, és a víz meglepően tiszta ott, ahol már olvadni kezdett a jég. Most a hattyúk kötötték le a figyelmemet, fehérségük csak úgy szikrázott a napfényben.






(Az utolsó képet nem módosítottam utólag, így sikerült, de nekem tetszik ez a pasztell kép.)

2011. február 3., csütörtök

Hejehuja

Az elmúlt napok sem teltek ám tétlenül: a farsangra készülődtünk. Egy egyszerű jelmezt találtunk ki Dorkának: legyen pizzafutár! A kellékek: biciklis sisak, övtáska, farmer, póló, és persze pizza és pizzásdoboz. De nem ám igazi pizza, bár kétségkívűl annak is sikere lett volna, hanem saját készítésű, kézzel varrott. Az óvónők már kiváncsian várták, mivel rukkolok megint elő.
Lelkesen szabtam, öltögettem hát a pizzaszeleteket esténként, a gyerekeim meg közben leadták a rendelést a készülő pizzák láttán: ananászos, sonkás-gombás, kukoricás... És ilyenek lettek (nekem a szalonnás-tükörtojásos a kedvencem), nagy sikere volt az oviban. A pizzaszeletek pedig maradnak ott, tudnak velük játszani a kis ovisok. Nagy dícséretet kaptam az óvónéniktől.



Nagy lelkesedésemben még egy pizzeriának is megfelelő logót is terveztem, ez került textilfestékkel a fehér pólóra. Nekem nagyon tetszik.

És nem utolsósorban nem került vagyonokba (csak a pólót és a textilfestéket vettem, kb. egy ezres volt a kettő).

Az első óvodás farsangján Dorka Fifi (a kisvirág a Minimaxról) volt. A virágszirmos fejpánt szintén az én művem, egy kimustrált farmer-kertésznadrág filc virággal, zöld harisnya, rózsaszín gumicsizma és öntözőkanna kell még hozzá- annak, aki olcsó, ötletes jelmezt keres.