2010. május 27., csütörtök

Szülinapi lap

Mostanában nagyon kevés időm van scrappelni, pedig ajjaj mennyi jó kihívás, vázlat van mostanában! Azért tervezem ám, hogy ha lesz időm, a határidő lejárata után elkészítgetem ami fejben már megvan, csak fizikailag nem áll össze.
Egyik kedves kolléganőm nemrég ünnpelte a születésnapját. Őt mindig meg szoktam lepni valami sk ajándékkal, mert ő igazán tudja értékelni, már egész sor képeslapom sorakozik a polcán, és egyszer egy kis noteszt teleírtam a válogatott idézeteimmel...
Most csak erre a képeslapra futotta tőlem, de persze enek is nagyon örült!



Bordó karton az alap, erre a Rayherben vásárolt gyönyörű virágos papírt tettem, rá Sarah Kay lánykát, hogy ne legyen olyan komoly, és jobban passzoljon kislányos lelkületű kolléganőmhöz. Utólag kiderült, hogy annak idején az esküvői meghívójukon is Sarah Kay figurák voltak. Csipkét, szalagot, Csutitól nyert virágot tettem még rá, és egy régi blúzomról egy fodrot, ami nagyon feldobta az egészet.


Szép napot mindenkinek!

2010. május 9., vasárnap

Papírmunka

Nagyon foglalkoztatott a Yabo e havi témája, ami a munka volt. Igaz, csak két hónapja álltam újra munkába, de a munkahelyemen mindig annyi, számomra kincset érő holmit lehet találni, hogy nem volt kétséges, hogy nevezzek-e a kihívásra.
Próbáltam csak azokkal az anyagokkal dolgozni, amikkel a munkám során nap mint nap találkozok. Így a háttér egy kiselejtezett gyártmánykísérő dosszié lett, amit feketével körbetintáztam, és a bal oldalára maszkoltam néhány piktogramot. Egy dobozt mindenképpen fel akartam használni az oldalhoz. Egy teásdobozra esett a választásom, ami méretben megfelelt, de csak a felét használtam fel, és amit kívűlről barna kockás papírral borítottam be. 3D-és oldalt szerettem volna, így kinyithatóvá tettem a dobozt, összehajtva egy gémkapoccsal rögzítettem. Először fotó nélküli oldalt akartam, aztán rájöttem, hogy mégiscsak hiányzik valami fotó, így a raktárban fotóztam egy rakat hullámpapírt. Még egy papír mérőszalagot és egy barna papírfüles táskát tettem az oldalra, aztán itt el is akadtam szerda este, nem gondoltam volna, hogy lesz még ebből valami. Sehogy sem tetszett, és túl barna volt. Aztán másnap beugrott a megoldás, és pénteken nagyon gyorsan be is fejeztem. Egy papírtáska zsinórfüléből indákat hajtogattam, és használt írólapból virágformákat gyűrtem, és némi fehér nátronpapírral is kiegészítettem az oldalt. A fehérek nagyon feldobták az egészet, és így már tetszett. A havannabarna ragasztószalag csak egy kis poén... A cím második része matrica.

És a részletek:







További szép napot!

2010. május 3., hétfő

Régebbi oldalak

Épp itt az ideje, hogy feltöltsem és megmutassam azokat a hagyományos oldalakat is, amelyeket a blogírás kezdete előtt csináltam.

2009. februárjában készítettem el az első oldalamat, amit már meg mertem mutatni a scrap.hu galériájában is. A "Tél" címet viseli, és a különlegessége, hogy a hátteret egy csillag alakú fürdőszobai csúszásgátlóval pecsételtem világoskék akrillal, majd a maradék felületet ezüst lakkfilccel pöttyöztem. A kép szélét akrilba mártott vastag karton élével díszítettem. A felirat úgy készült, hogy egy műanyag lapra kevés akrilfestéket nyomtam, elkentem, majd az ujjammal tükörírással beleírtam a "TÉL" szót, aztán egy papírlapot fektettem az egészre és átvittem rá a festéket.


"Végre tavasz", egy másik kép Marciról. Itt egy papírtáskából téptem a középső virágos sávot, és kipróbáltam a varrást is.



Újabb kísérlet háttérpapírra: világos alapra az ujjammal nyomdáztam köröket, majd színes ceruzával rajzoltam körbe őket. Madeiraszalagot és selyemzsinórt varrtam a kép köré.



Az egyik kedvencem a régi oldalaim közül "Az első motor". Nagyon élveztem csinálni. Alig észrevehetően Marci első cipőjének talplenyomata is látható a képen. A cím és a kis nyilakba írt szavak a kedvenceim.



Az első liftelt oldalam a "Hó". Az egyik fotót merészen megnyirbáltam. A filc virágokat saját kezűleg készítettem, a címet meg próbáltam Jégkorszakosra formázni, akkoriban nagy kedvencük volt a gyerekeknek.



Ezt a nyári oldalt is szeretem a színei miatt, az első alsópáhoki nyaralásunkat örökíti meg.



"Zsúr": Dorka először volt szülinapi buliban.



Az első oldalam, ami sok elismerő kritikát kapott, főleg az elrendezés miatt. Pedig még scrapbook papír sincs rajta.(A flip-flop papucsról azt hittem, én találtam ki, de utána láttam több portálon is.)A zöld karton szélét ceruzával firkáltam körbe, saját filcvirágok díszítik, és a cím is saját, és nagyon illik az oldalhoz. A papucs dekorgumiból van.




A többit majd később.
Szép napot mindenkinek!

2010. május 1., szombat

Szülinapi buli

Ma tartottuk Dorka szülinapi buliját. 28-án töltötte be az 5. évét. Régóta tervezgette, hogy ha lesz szülinapi bulija, akkor kiket fog meghívni. Négy főben maximáltam a meghívható gyerekek létszámát, a lakás adottságaihoz mérten. Most először szerveztünk bulit, de nem sokat aggódtam a felfordulás miatt: elvégre két gyerek sem csinál kisebb rendetlenséget, mint hat. Fél 3-körül meg is érkeztek a kis vendégek. A két fiú, Isti és Áron, valamint Bori hamar feltalálták magukat és játszani kezdtek, de a kis Kata nehezebben oldódott, nem találta a helyét a sok fiús játék között. Aztán mikor levettem a szekrény tetejéről a babaházat és a bababútorokat, egyből játszani kezdett velük, és ettől kezdve bátrabb lett.
Aztán elérkezett a nagy pillanat: asztalhoz ültek, Dorka elfújta a gyertyákat, és kezdődhetett a lakoma az oroszkrém tortából. Nagy sikere volt a lufiknak is (bekötött szemmel lerajzolták magukat a lufikra), de leginkább a fagyinak, a 2 liter el is fogyott... Bújócskáztunk a lakásban, apa még a lovacska szerepét is elvállalta a cowboyok és cowgirlök számára. Igaz, a fiúk kicsit hangosak voltak és fiúsan játszottak, de azt hiszem, összességében nagyon jól sikerült a szülinapi buli, és nem fáradtam el jobban, mint máskor.







És ezeket a meghívókat küldtük szét a meghívott gyerekeknek: