2010. március 31., szerda

A táppénz előnyei és egy oldal

Vasárnap csúnya náthám volt, egész nap folyt az orrom, enyhe hőemelkedéssel kombinálva, ami nekem elég okot adott arra, hogy másnap ne menjek dolgozni. Persze a másnap is ugyanolyan volt, némi örömforrás azért jutott, mert netezhettem kedvemre és Merikától kaptam egy meglepi húsvéti lapot. Estére felment a lázam 38.4-re, aminek persze megint csak örültem. Kedden el is mentem dokihoz, némi jobbulást tapasztalva és terveim szerint szerdai munkába állással, de a dokim még otthon marasztalt, én pedig nem tiltakoztam. Hazaérve újabb két lap fogadott, Éva húsvéti lapja és Mildici meglepije, nagyon örültem nekik! Délutánra megint felment a lázam, de határozottan jobban éreztem magam a korábbi napokhoz képest.

Ma pedig végre alkothattam, és el is készültem egy liftelt oldallal. Timcsoca és Izzie kihívására készítettem, de újfent benevezem Yabo kihívására is, a hónapban ez lesz a második oldalam ott.
Szürke kartonra dolgoztam, amit feketével fröcsköltem, erre egy négyzetes kompozíció került, amihez felhasználtam a Timcsocás nyereményemből egy keveset, Lidlis kartont, sötétzöld szizálszerű anyagot régről, fa virágot, Marcsitól domborított falevelet, kört, a fotó leeseő darabját, fa békát, gombokat, üveggyöngyszerűséget és pici szalagot. A bal felső sarokba pedig egy bélyeget ragasztottam.

És a részletek:

További szép napot mindenkinek!

2010. március 30., kedd

Mézengúz

Ezt a lapot csináltam tegnap a Friday sketchers vázlata alapján. Marcsinál láttam, hogy a Creative Card Crew-nál pöttyöset kell készíteni, így benevezem arra is.
Verustól kaptam egy csomó rajzot, ezek a figurák nagyon tetszenek, a méhecskéset választottam. Háttérnek Lidlis kartont, amivel eddig nem tudtam mit kezdeni, de ide illik. A körös papírt a Rayherben vettem, mikor a múltkor fenn voltunk Rammstein koncerten. A barna virágos csík Marcsitól, a legutóbbi scrap talin jól megdézsmáltuk a nyomtatott papírkészletét. A virágok sk, és egy fa méhecske került még rá.


Szép napot mindenkinek, örülök hogy benéztél!

2010. március 29., hétfő

Könyves kérdések és válaszok


Ezúttal Andi volt kíváncsi a válaszaimra, köszönöm, hogy többek között rám esett a választása.
Egy olyan játékra hívott, amelynek a középpontjában a könyv és az olvasási szokások állnak.
Ezek az én válaszaim a kérdésekre:

1. Mi volt életed legrosszabb könyv élménye?

Hát nem irodalmi, az tuti, biztosan valami egyetemi jegyzet lehetett, esztétika vagy statika:D
Nem tudom... ha valamit unalmasnak találok, abbahagyom, és a címét is elfelejtem.

2. Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?

Száz év magány... letehetetlen

3. Olvastál már olyan könyvet, ami komolyan a frászt hozta rád és félelmet keltett benned?


Edgar Allan Poe művei: A fekete macska, Az Usher-ház pusztulása, A Vörös Halál maszkja stb. Ennek ellenére nagyon szeretem, az meg csak ráadás, hogy az összes művei mellett megvan egy gyönyörű illusztrációkkal díszített négy novellás kiadás is, ahola rajzok még jobbak, mint maga a mű. És ide sorolom még Patrick Süskind Parfümjét - A gyilkosságtól és a következményeitől borsódzott a hátam, de a leírásokat nagyon élveztem, szinte az orromban éreztem az illatokat.

4. Mit használsz könyvjelzőnek?

Van egy könyvjelzőm, az első ismerkedésem a scrapbook-kal jegyeit viseli. Ha több könyvet olvasok, akkor bármilyen papírfecni, vonatjegy, papírzsebkendő szóba jöhet, ami a kezem ügyébe akad.

5. Mikor szoktál olvasni? Otthon, munkahelyen, reggel, délben, este...?

Régebben nagyon sokat olvastam, rendszeresen jártam könyvtárba, most már sajnos nincs rá időm. Azért lefekvés előtt olvasok egy keveset... Meg mesét a gyerekeknek, Anna Peti Gergőt nagyon szeretik.

6. Mi volt az első könyved, amit olvastál?


Szerettem a komolyabb könyveket gyerekként, a gyerekirodalmat. Emlékszem, milyen mérges voltam, amikor második év végén egy mesekönyvet kaptam a tanítónénimtől a szorgalmamért és kiváló magatartásomért. Ki sem nyitottam, akkor került elő, amikor a gyerekeimnek(!!!) válogattam könyveket a mi régi mesekönyveinkből. A kérdésre válaszolva tehát : talán egy pöttyös könyv lehetett, a Kincskereső Pipitér, még alsóban.

7. Puha kötésű vagy keményfedeles?

Mindegy, bár jobban szeretem a keményebb, tartósabb borítót és a szép, igényes kivitelezésű könyveket.

8. Mit olvasol most?

Száz év magány... sokadszorra

9. Hányadik oldalon jársz?

169

10. Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön (belefirkálsz, véletlenül leöntöd, leeszed, egyéb barbárság)?

Szakkönyvekbe igen aláhúzok, csaillagozok... Szépirodalomba szigorúan csak ceruzával, egy kis csillagot teszek a nekem tetsző részhez... és behajtom a lap sarkát

11. Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasd az adott könyvet?

Nem tudom... ha valami felkelti az érdeklődésemet, mindegy milyen a borítója vagy mi a címe...

12. Az oldalszám?

Régebben nem számított, most inkább a rövidebb, könnyedebb, olvasmányosabb könyveket részesítem előnyben.

13. Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?

Igen, nem tudom megállni...

14. Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?

Száz év magány megint, Hrabal: Házimurik, és a kedvenc íróm Mario Vargas Llosa: Pantaléon és a hölgyvendégek

15. Ért könyvekkel kapcsolatos baleset?

Igen. Kölcsönadtam, és nem kaptam vissza.

16. Eladod -ajándékozod a könyveidet, vagy mániákusan ragaszkodsz hozzájuk, akkor is, ha nem tetszik?

Régebben sokkal jobban ragaszkodtam a könyveimhez, azokhoz is, amik nem tetszettek, de ma már nem sajnálok megválni tőlük. Nagy kedvenceim könyveit pedig gyűjtöm, így van egy csomó Hrabal, Mario Vargas Llosa, Umberto Eco...

17. Még a fürdőbe is magaddal viszed az aktuális olvasmányt, vagy csak otthon olvasol, esetleg más meghatározható helyen?

Fürdőben soha, de a WC-ben igen, ha annyira jó a könyv, hogy nem bírom letenni. Régebben mindig lapult egy könyv a táskámban, és olvastam a buszon, vonaton, cukrászdában, még az utcán is.

18.Vezetsz az olvsmányaidban valamilyen rendszert, felírod-e az elolvasott/megveendő/megvett könyveket?

Még középiskolában vezettem egy A5-ös matekfüzetet az elolvasott könyvekről, a megnézett filmekről, de mikor betelt, abbahagytam. Viszont kb. 20 éve indítottam egy idézetes füzetet (A5-ös ez is, csak 1,5 cm vastag), amibe a nekem tetsző idézeteket, dalszövegeket, film -és könyvrészleteket írtam. A hatodik füzetnél tartok... Gondoltam rá, hogy nyitok számukra egy másik blogot, de arra már tényleg nem lenne időm, mert sokat kéne gépelni...



És akikre én is kíváncsi vagyok: Teebolya, Éva ,Veka
Rajzok a múltból

Szóval hogy így kiderült a játék révén, hogy Művészeti Gimnáziumba jártam, gondoltam feltöltök néhány rajzot, pasztellt abból az időből. Akkor úgy gondoltam, nem értek semmi máshoz, csak rajzolni szeretek. Nem vagyok rájuk büszke, nem is szerettem és most sem szeretem mutogatni a rajzaimat. (Érdekes, hogy a scrap meg éppen az ellenkezőjét hozta ki belőlem!)
Szóval következzen itt néhány tanulmány jó régről... (idén lesz - lesz-e vajon? - a 15 éves osztálytalálkozónk)














2010. március 28., vasárnap

7 dolog, amit érdemes/nem érdemes tudni rólam, mindenesetre jó játék

És köszönöm Teebolyának, hogy játékra hívott, és az ezzel járó díjat.
Szóval a 7 dolog rólam:

1. Művészeti Szakközépiskolába jártam, 2 évig Kaposvárra kerámia szakra (nem fejeztem be), majd átjöttem az akkor induló szombathelyi művészetibe, itt érettségiztem alkalmazott grafika szakon. Érettségi után a Soproni Egyetemre mentem, ahol csomagolástervezőkénz végeztem.

2. 9 éve dolgozom egy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégnél gyártmányfejlesztőként ill. műszaki előkészítőként, ahol a fő profilunk a hullámkartonból készült dobozok gyártása.

3. Meglehetősen szétszórt vagyok és gyakran cselekszem meggondolatlanul. Sokszor akaratlanul is megbántok embereket a kijelentéseimmel vagy ironikus humorommal. Nem vagyok tudatában, hogy sokan nem vevők az ironikus humorra, és aki nem ismer, az komolyan veszi és megsértődik.

4. Szeretek kirándulni, túrázni, hegyet mászni, de a túrázásban is leginkább a cél, a felfelé vezető út, a csúcs vonz, no meg nem árt ha egy kis minimális extrémitás is van a dologban.

5. Nem tudok úszni. Abszolút nincs tehetségem hozzá. Nincs jogsim, egyáltalán nem érdekel az autóvezetés, és a gyerekek érdekében nem is fogok megtanulni. Inkább ülök az anyósülésen és nézegetem a tájat...

6. Szeretem az angol focit, kedvencem a Liverpool.

7. Imádok fotózni.

A szabályok szerint 7 embernek tovább kell küldeni a díjat. Próbáltam olyanokat választani, akiknél még nem:
Marcsi
Verus
Csuti
Mónika
Izzie
Rika
Éva

Kíváncsi vagyok, mit írtok magatokról!

2010. március 21., vasárnap

Ság-hegy

Két hét után végre készítettem egy oldalt. Már nagyon hiányzott az alkotás, pedig közben volt egy scrap-tali is. És nem vagyok most sem elégedett, az a néhány szabad órácska nagyon jó lenne, de hát több időm úgysem lesz, szóval belevágtam... És a jövőben úgy néz ki, áttérek a minimálra, illetve a kevésbé időigényes és munkás tevékenységek felé hajlok.
Most a Yabo kihívására készítettem egy oldalt, ahol a "valami természetes, valami zöld és valami szalag" volt a feltétel. Tavaly szeptemberben a Ság-hegyre kirándultunk négyesben. Azelőtt talán általánosban voltam ott utoljára, és most az újdonság erejével hatott, és meglepődtem, mert igencsak klassz hely!!! A gyerekek is élvezték és jól bírták, Dorka majdnem minden sziklára felmászott...


Az alap egy sötétszürkésbarna karton. A fotót maradék zöldre ragasztottam, az alsó részt Marcsitól kaptam. A "füvet" más zöldekből vágtam, néhány virágos miltont tettem közéjük, a szalag a Rayherből való. A pillangó fából van. A cím betűit dekorgumiból kivágtam, cd-tokra ragasztottam, aztán metál-türkiz akrilfestéket hordtam fel rá szivaccsal, majd lenyomtattam. Nagyon tetszik ez a technika, szerintem fogom még használni. És most jöjjenek a részletfotók:





2010. március 15., hétfő

Simon képeslap

Ezt a képeslapot készítettem barátnőm születésnapjára, Simon kihívására, és a Crafty Creations heti kihívására is beneveztem. Az előbbinél egy vázlat, az utóbbinál saját virágok volt a feltétel. A csíkos papír a Winklerből való, a szalagok a Rayherből és Verustól. A virágokat sk rajzoltam, illetve készítettem selyempapírból. A fodros kört köszönöm Marcsinak.

2010. március 10., szerda

Blog Candy újra

Csuti blogja elérte az ötezres látogatottságot. Gratulálok hozzá! Ebből az alkalomból ezt a kis édességet sorsolja ki:

Egy újabb esély a nyerésre... sok szerencsét hozzá!

2010. március 4., csütörtök

Képeslap

Ajándékba készítettem ezt a lapot valakinek (egyelőre még meglepetés), a Friday sketchers heti vázlata alapján.
Elsőáldozó

Anyukám gyerekkori képét foglaltam oldalba. Gyönyörű, szinte művészi fotó, és ritkaságszámba megy anyutól hogy ennyire fotogén, mint ezen a gyerekkori képén, még göndör szőke fürtökkel.


Alapnak egy rayheres krémszínű kartont választottam, erre ragasztottam a rétegeket: BG és Winkler papírokat, szalagot, hangjegyes pauszt, tescos dekort, kenderszalagot. A virágokat selyempapírból és japán rizspapírból (a Bahiában vettem vagy 20 éve)készítettem, a közepükbe milton szúrtam és azzal rögzítettem őket. A virágok alá került egy régi merített papír darab, amit a barátnőm készített, de ennek is már van 20 éve. Ilyen kincseket őrizgetek, amelyek aztán méltó helyre kerülnek. Néhány gombot varrtam még díszítésnek, és gyöngytollal rajzoltam egy indát. A címet saját kezűleg rajzoltam és vágtam ki.
Majdnem az egész oldalt lifteltem, már nem tudom honnan.
És itt vannak a részletfotók:




Köszi hogy benéztél! Szép napot!

2010. március 2., kedd

Virágözön...


... Prima virágokból! A Prima ezeket a virágokat sorsolja ki. Adok egy esélyt magamnak a nyerésre.