2011. július 20., szerda

Summer Collection - limited edition

Tegnap gyorsan összehoztam egy oldalt megint. A címet már régebben kitaláltam, vagyis azt, hogy szeretnék ezzel a kifejezéssel kezdeni valamit. Egy leendő sorozat darabja is lehetne, mert terveim között szerepel a folytatás.
A témának megfelelően próbáltam kimazsolázni a fotókat az idei képek közül, és összeírni az évszakra jellemző szavakat, azt, hogy mit szeretek a nyárban. A szavakat írógép-betűtípussal írtam, az eltérő betűméreten kívűl bizonyos szavakat vastaggal szedtem, aztán csak feldaraboltam a papírt és felragasztottam fehér háttérre.



További szép hetet kívánok Nektek!

2011. július 19., kedd

Duna-part

A pünkösdi hétvégét egyik barátunknál töltöttük Neszmélyen. A gyerekeim még nem látták a Dunát - illetve Dorka igen, ugyanitt, de akkor még csak 1 éves volt. Elámultak a nagy hajókon, meg hogy milyen messze van a túlsó part. Marci figyelmét azonban sokkal inkább a talpunk alatt lévő kavicsok kötötték le. Egymás után hajigálta be a kavicsokat a folyóba, és nem nagyon zavarta, hogy csurom vizes lett a zoknija-szandálja.
Inspirációként mumka egyik oldala oldala szolgált:


Félig-meddig lifteltem. A fotósorozathoz éppen passzol a diafilm-csík, és a megmaradt karton kavicsokat és festett felhőcskéket is fel tudtam használni. A kép alá került egy kis festés, pacázás, firka. Összhatásában nagyon tetszik a színvilága, a háttérpapír a tavalyi nyereményemből van, szerintem pont ehhez találták ki.

Részletek:


2011. július 13., szerda

100 % NYÁR

Ritkán fordult elő ebben az évben, hogy időben tudtam eleget tenni a havi vázlat kihívásnak a scrap.hu-n. Ebben a hónapban Mildici volt a házigazda, és nagyon szuper oldalt hozott. Korábban nem ismertem Mildici kedvencét, de rögtön nagyon tetszettek a munkái. Ildi oldala azonban sokkal inspirálóbb volt, úgyhogy rögtön lecsaptam rá: ilyen nekem is kell!!! Félig-meddig lifteltem az oldalt, sok elemet átvettem belőle. De a vázlatot megfordítottam, a zászlókból léggömbök, a hőlégballonból meg szivárvány lett.

A vázlat:
Az én oldalam:

Részletek:




Mindenkinek ilyen szép nyarat, kellemes kikapcsolódást, feltöltődést, sok pihenést kívánok!

2011. július 12., kedd

Szerencsét próbálok...

Timinél, aki a blogján játékra invitál, és ebből az alkalomból ezeket a szépségeket sorsolja ki a jelentkezők között:


Nekem a betűnyomóval készített szalagok tetszenek a legjobban.
Ha Te is indulni szeretnél a játékban, nem kell mást tenned, mint:
-hagyj megjegyzést a játékra felhívó bejegyzésnél
-légy rendszeres olvasója Timi blogjának
-hirdesd meg a blogodon a játékot képpel együtt.

Határidő: augusztus 20.

2011. július 5., kedd

Medencében

Csináltam egy gyors oldalt megint. Korábban nagyon tetszett ez a digi oldal (már jó régen mentettem le és sajnos nem tudom honnan), különösen a festős stílus. Nem tudom, hogyan készült az eredeti, mert nem értek a digihez, de tetszik, hogy a nagyobb fotóból kiemelt az alkotó egy négyzet alakú részt, a körülötte lévő területet pedig festést imitálva oldotta meg. Íme az inspiráló oldal:

Nekem most nagyon bejön ez az elrendezés, most már ez a harmadik oldal a sorban, amelyre ráhúzható az átlós forma, de valahogy ezt kívánta meg a kompozíció. Akvarellpapírra pecsételtem először hullámszerű indákat, majd jöhetett a kedvenc türkiz anilinfestékem (egyébként mezei papírboltban is láttam tegnap ilyet a vízfestékek között), amire fekete pacákat ejtettem. A fotót négyzet alakúra vágtam és fehér alátétre ragasztottam. A cím és a szöveg sk. Minimál, de így jó ahogy van.


Részletfotók:



2011. július 4., hétfő

Virágok - minden mennyiségben

Haladjunk szép sorjában...
A napokban bővítettem az organza-virágok sorát, jó sokat készítettem. Először a kisebbek készültek el, kicsi kitűzők, hajbavalók születtek ily módon. Egy kicsi türkiz színű ajándékba ment Tipitának, és a rózsaszín is elkelt.
Fehér függönymaradékból és fekete organzából, némi tüllel kombinálva lettek a nagy kitűzők, közepükön 3-3 teklagyönggyel, ezek most a kedvenceim, átmérőjük kb. 11 cm. (Még van egy nagy türkiz és egy barokkos fekete-bronzbarna nagy kitűzőm is, majd mutatom őket is, ha lesz róluk fotó.)
Kis türkiz hajgumi+ kitűző:

Kis rózsaszín kitűző:

Cirmos rózsaszín-bordó kitűző:


Cirmos kék kitűző:

Bordó virág kitűző:

Nagy fehér és fekete kitűzők:



És egy oldal, gazdagon felvirágoztatva:


Dorka egy időben gyakran öltözött menyasszonynak. Régi nylonfüggönybe csavarta magát, a fejére egy kisebb függönydarabot rögzítettünk csattal, és még egy csokor műrózsát is kellett vennem neki. Az alap akvarellpapír, amire festettem, pecsételtem, pacáztam, a fotón lévő csokor méretét pedig az egyik nyereményemből származó rózsás bélyegzőkészletem elemeivel növeltem meg, és 3D ragasztókockákkal tettem plasztikusabbá. Került még rá egy rövidke komment és egy korábbi szerzeményemből egy gyöngyös filc szív. A címet ecsettel írtam.
Elsőre kicsit soknak éreztem a virágokat, de ahogy elnézem, egyre jobban tetszik.
Részletfotók: