2010. július 29., csütörtök

Távol Afrikától
Bizony, elég távol, de oroszlánokat és zsiráfokat azért láttunk tegnap a bécsi állatkertben. Csupán másfél órányi autóútra van tőlünk Bécs, közelebb mint Pest és majdnem annyira mint Veszprém. Nem véletlenül szeretjük, és idén már másodszor voltunk ott. (Shoppingolni ugyan nem voltunk, pedig néztem volna valami elegáns olasz cipőt:)...) Most az állatkertet vettük célba a gyerekekkel. Sajnos nem találtunk már ingyen parkolóhelyet, így óránként 3,70 euróért voltunk kénytelenek parkolni a schönbrunni kastély előtt. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, rengeteget gyalogoltak minden panasz nélkül, pedig igazán sokat mentünk. A gyerekek jöttek-mentek, alig tudtam fényképezni őket.
Nagyon tetszett nekik a fókaetetés, ahogy a gondozó halakat dobált a fókáknak, azok meg nagy csobbanással vetették magukat a "zsákmányra", lefröcskölve a közelben állókat. Az elefántok fürdetését, etetését is megnéztük. Marci elbűvölve figyelte a halakat, de leginkább a játszótéri markoló kötötte le a figyelmét.













Marci elfáradt a végére, apa vállán elszendergett. Hát, ilyen helyen én is álomba merülnék...

2010. július 26., hétfő

Gyerekes dolgok

Bizonyára már mindenki tudja, hogy a kislányom ló-mániás, azt viszont kevesen, hogy kb. egy éve díjugrató akar lenni, és ezt tudatosan mondja, én meg már megint nem vittem el lovagolni, pedig megígértem hogy nagy lovon fog lovagolni tanulni, de 35 fokban nincs szívem kivinni a napra. Tegnap viszont elkészült az első önálló ló rajz, nagy örömmel újságolta hogy tud lovat rajzolni, meg is mutatom nektek:


Mostanában nem csináltam filceket, de most visszatértem hozzá.
Elsőként Dorka egyik rajzát ültettem át filcre: egy méhecskét rajzoltam át és varrtam ki.


Aztán ő is kedvet kapott a rajzoláshoz, és egy maradék fehér filcre ezt a csigát rajzolta, amiből én persze rögtön készítettem is egy kitűzőt.



Megint annyi ötletem van, és anyu is megkért, hogy készítsek egy képet a volt munkatársa kisfiának, meg egyet neki is, amivel dicsekedhet és némi hasznot remélve - üzleti megfontolásból - mutogathat, hogy ezáltal fellendítse ilyen irányú tevékenységemet a mostani szűkös helyzetben.





Eredetileg a virágos készült anyunak, de nagyon kislányosra sikeredett( hol lehet kapni pasztell színű filceket?), és más ötletem is van... Az autós készült a kisfiúnak.

2010. július 13., kedd


Hippis oldal

Így nevezte a férjem, amikor látta az oldalt készülőben. Hát, igen, egészen nosztalgikus hangulatom lett tőle, miközben festettem a hullámos keretet, és rajzoltam a virágokat meg a betűket. Elmerengtem a régi szép időkön, amikor még gyöngyvirágokkal hímzett trapézfarmerben, gyöngyös ingben, tolldíszes nyakláncban (amilyen Woofnak is van a Hair-ben) jártam, és a táborban 12-szer néztem meg a Hairt egy hét alatt. Jaj de szép is volt! Akkoriban jó volt álmodozni arról, hogy de jó volna egyszer igazi virággyereknek lenni, és pénz nélkül járni a világot egy gitárral a nyakunkban, dalért és költészetért cserébe némi hajlékot és elemózsiát remélve. Máig érzem, hogy van bennem némi csavargóvér, és szeretnék elindulni messzire, világot látni. Most például Santiagóba, amióta láttam róla egy dokumentumfilmet, meg amióta az egyik ismerősöm visszajött a Mariazellben tett zarándokútjáról.
Ábrándok, vágyak, célok. A számomra fontos dolgokat írtam össze és foglaltam oldalba, amelyek átsegítenek a mélyponton. Remélem ezek mindig jelen lesznek az életemben. Most vettem észre, hogy néhány dolog kimaradt (=books, art).


És a részletfotók:



Szép napot mindenkinek!

2010. július 7., szerda

... nyertes
És már meg is van a szerencsés nyertes, aki jó időben tett bejegyzést, ő pedig nem más mint Viki! Gratulálok Neked, és örülök, hogy ilyen gyorsan elkeltek a rongyvirágok. A többiek se keseredjenek el, ezen felbuzdulva hamarosan újabb virágok kerülnek - Mónika javaslatára ezúttal - sorsolásra! Köszönöm, hogy részt vettetek a játékban!
Ajándék tőlem



Délelőtt ezeket a virágokat gyártottam. Már nem tudom hol láttam hasonlót, akkor nagyon megtetszettek, most jutott időm a sorozatgyártásra is. Szerintem nagyon cukik, és jól lehet használni scrap oldalakon, képeslapokon is. Gondoltam, talán másnak is tetszik. És ha tetszik, úgy gondoltam, hogy kisorsolom az olvasóim között.
Még sosem hirdettem blog candyt, ez az első alkalom, úgyhogy izgatottan várom a bejegyzéseiteket és a végeredményt. A harmadik bejegyzés szerzőjének pedig szeretettel küldöm ezeket az sk virágokat!

2010. július 5., hétfő

Kislányszoba

Néhány gyerekszobába való dekorációt mutatok be. Természetesen minden sk, és azt is elárulom, hogy nem mostanában készültek.
Valami igazán csajos, kislányos-babás dekorációt szántam Dorka szobájába. Először a szív alakú függőket varrtam filcből, kevés organzából, gyöngyökkel díszítve, amiket aztán egy zsinórra fűzve az ágya fölé lógattam. Egy hozzá illő filc-kép is került a falra. Amikor Dorka szülinapi zsúrján megjelentek az ovis társak szülei, az egyik anyuka rácsodálkozott a szíves füzérre, és azt kérdezte, hogy csak erre az alkalomra raktam-e fel őket, mire felvilágosítottam, hogy nem, évek óta így áll, ráadásul én készítettem... na, akkor nézett ám nagyot!






Készült még egy gyöngyökkel, flitterekkel, szalagokkal, kagylógyöngyökkel díszített képkeret is. Az alapja natur fa keret, amit rózsaszínre festettem, és rózsaszín filcet ragasztottam rá, amire előzőleg felvarrtam a kellékeket.




A napokban előkerültek a viharvert bábok, azokat is lefotóztam. Minta alapján készültek.



Szép napot!