2010. február 25., csütörtök

HULIGÁN
-Mint a régi szép időkben-

A scrap.hu-n tegnap indult egy új kihívás, "Mint a régi szép időkben" címmel. Célja, hogy mint a kezdetek kezdetén, csak otthoni alapanyagokat, maradékokat lehet felhasználni az oldalunkhoz.

Nagyon szeretjük az ausztriai várakat. Egyik évben Güssingbe látogattunk, ez volt Dorka első külföldi útja. A kép is ott készült, a vár tövében. Olyan vagány rajta a nadrágba dugott kézzel és a kaviccsal a kezében, hogy muszáj volt megörökíteni.



Háttérpapírnak egy háztartási csomagolópapírt választottam, ezt fröcsköltem fehér és fekete akrilfestékkel. A fotó köré fehérrel sávokat húztam. Mivel a vár maga nem látszik a képen, ezért lerajzoltam a bal sarokba, és mellékeltem egy térképvázlatot is. Egy helyen kivágtam a háttérpapírt, a széleket felpöndörítettem, alá újságpapírt ragasztottam. A papírszalagokat lyukasztóval dekoráltam. A virágokhoz felhasználtam domborpapírt, tapétát, gombokat. A kavicsok kartonból készültek (vastag kartonból ollóval durván formára vágtam, a szélét gömbölyűre csiszoltam, majd akrilfestékkel, szivaccsal befestettem). A jobb alsó sarokba néhány vagány patentot varrtam.







2010. február 23., kedd

Tavasz!!!

Megörültem Yabo kihívásának, mely a tavaszt próbálja előcsalogatni e havi témájával. A megadott instrukciók: valami csíkos, valami pöttyös, valami kockás és valami türkiz!
A múlt héten előhívattam néhány fotót, és amikor Dorkával együtt mentem a képekért, a fényképész hölgy megkérdezte: "- Apa készít ilyen szépeket?" "Nem-feleltem,-én!" Mondanom sem kell, jólesett a dícséret egy szakembertől. Az a kép is benne volt, amiből az alábbi oldal készült:



Háttérként egy fehér kartont választottam, aztán elővettem az akvarellkészletemet, és ecsettel telespricceltem az oldalt. A fotót sárga kartonra ragasztottam, alá Rayheres papír került, a kettőt Rayheres csíkos szalaggal választottam el. Kockás papírból vágtam ki a lepkéket, és lyukasztottam mellé néhány kisebb sárgát. A virágos miltonok szintén a Rayherből. A címet 3d kockákra ragasztottam. A fotó bal sarkában lévő virág régi beszerzés, származása ismeretlen. Varrtam is egy keveset az oldalon.

2010. február 19., péntek

2+2 kerék + BLOG CANDY

Timcsoca és Izzie 6. kihívására készítettem az alábbi oldalt. Megadott téma szerint valamilyen járműnek kell szerepelnie a képen. Dorka pótkerekes biciklijét választottam.
Dorka mindig a legkisebb volt a korabeli gyerekek közül, és biciklizni és elég későn tanult meg, mert nem ért le a lába a pedálig.



Egy laza kis oldalt szerettem volna csinálni. Előkotortam a dobozból Marci gumikerekű traktorját, az egyik kereket tintáztam, aztán tettem néhány kört vele a papíron, így született a keréknyom. A virágok, a faág, a madár, a cím mind sk.

ÉÉÉÉÉSSSS!!!
NYERTEM! Timcsoca és Izzie 5. kihívásának én lettem a nyertese! Nagyon örülök, mert csodás papíroknak lehetek a tulajdonosa! Ugyanezzel az oldallal a Yabo kihívásán 3. lettem, szóval köszönöm mindenkinek, akinek tetszett!

ÉÉÉÉSSSSS!!!!
Atyus hatalmas csomag blog candyt sorsol az 10000. látogató elérése alkalmából! De jó lenne megnyerni!

2010. február 11., csütörtök

Filmes top 5

Imádom a filmeket, és Veka meghívásának eleget téve beszállok én is a filmes játékba. Amúgy imádok moziba járni, szeretem azt a feelinget, amit a vászon nyújt. Mielőtt a gyerekek megszülettek, a férjemmel sokat jártunk moziba. Ritkaság, de szinte megegyezik az ízlésünk ezen a téren (attól a kis apróságtól eltekintve, hogy ő szereti az Alien-típusú filmeket, én pedig nem). Szóval nagy mozirajongó vagyok, az igényesebb, ritkább fajtából, inkább művészmozizós mint cinemázós. Sajnos a gyerekek miatt kevesebbet hódolok a mozizásnak.
Kiválasztani az 5 kedvencet iszonyú nehéz volt. Most sem vagyok biztos benne, hogy jó a sorrend.
Akkor lássuk:

1. Nagy Tarantino rajongó lévén nem is lehet más, mint a legújabb filmje, a Becstelen brigantik. A filmzene most is zseniális, és Hans Landa (osztrák sorozatszínész, ki hinné?) a náci tiszt szerepében lepipál mindenkit, ezért került az első helyre.

2. A nő másik arca
Kétszereplős, beszélgetős film, szintén két nagyszerű színésszel a főszerepben: Helena-Bonham Carter és Aaron Eckhardt alkotja a remek párost.

3. Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential)
Kedvenc. Sokadszorra nézve sem tudom, hogy akkor ki kivel van? (Russel Crowe, Kevin Spacey, Kim Basinger)

4. Olasz nyelvlecke kezdőknek
Egy Dogma film, nem hiszem hogy sokan ismerik. Persze kézikamerás. Nincsenek benne nagy nevek, nagy alakítások, de jó a sztori és nagyon kedves, szerethető film.

5. A szerelem hálójában
Hogy a romantikusokból is említsek egyet. (Meg Ryan, Tom Hanks)

Na és akkor a többi kedvenc, akiket ki kellet zárnom a lista rövidsége miatt:
Casablanca, A nő kétszer, Sztárom a párom, Igazából szerelem, Amerikai históriaX, Amélie csodálatos élete, Hullámtörés, Francia csók, Orlando, Az élet szép, Tigris a hóban, Szibériai borbély, Mielőtt felkel a nap, Forrest Gump, 8 nő, Veszett a világ, Kutyaszorítóban, Jackie Brown, Grindhouse, Közönséges bűnözők,Kill Bill, Ryan közlegény megmentése, Kapj el ha tudsz, Volt egyszer egy Amerika

Biztos nem teljes a lista, de a legfontosabbak benne vannak!

Köszi, hogy benézel!

2010. február 9., kedd

Valentin

Kicsit megcsúsztam a határidőkkel, de mindenképpen szerettem volna részt venni a kihívásokon, ezért összevontam, és beneveztem a Yabo és a Timcsoca&Izzie-féle kihívásra is.




Yaboéknál a Valentin volt a téma, kitétel pedig a "valami fehér, valami fekete, valami piros, és valami tépett" volt. Az én oldalamon a piros szív tépett.
Timcsoca 5. kihívásában verset kellett oldalba foglalni, és textilt kellett felhasználni. Én egy Pam Brown-idézetet választottam, és két ruhacímkét is tettem a képre, + sk filcvirágokat, szóval mindkét kihívásnak eleget tettem.
Témául pedig az elsőszülöttem első évét, és fontos mozzanatait örökítettem meg: az első mosoly, az első cumi, az első kanál gyümölcspép, az első fogacskák, az első kirándulás, az első lépések...

Felhasználtam: Lidlis kartonok, bársonypapír, gombok, strasszok, ruhacímkék, filcvirágok, sk inda, dekorgumi betűk sk, szíves pecsét sk



2010. február 6., szombat

Dorka - vázlatkihívásra

Mónika vázlatkihívására (Elő a maradékokkal!) készült az alábbi oldalam. Igen jó kis vázlat, még jó pár oldalt készíthetnék erre, annyi maradékom van.



Szeretem Dorkáról ezt a képet, és nagyon helyes volt ebben a ruhácskájában (ha jól emlékszem, úgy turkáltam).
Először filóztam rajta, milyen legyen a háttér, kicsit merésznek találtam a pirosat, de világos háttérnél mégsem mutatott olyan jól, úgyhogy maradt, nem is bántam meg, elég ütős lett. Viszont a címet elszúrtam, nem kellett volna közvetlenül a háttérre dolgoznom, jobb lett volna kiemelni. A sarokba Dorka elszakadt nyakláncáról tettem két szívecskés fagyöngyöt. A filcvirág természetesen saját. Végül is tetszik, mert jó tavaszi-nyári hangulata van.

2010. február 5., péntek

Hó-para

Egy újabb téli oldal, a középpontban Marcival. Szegénykém, annyira félt a hótól, hogy muszáj volt megörökíteni. Pedig nem ez volt az első találkozása a hóval. (Na jó, a tavalyi hómennyiség azért meg sem közelíti az ideit.)


Háttérnek barna Basic Grey-t használtam, erre került a Rico design kétoldalas kartonjából egy-egy csík alulra és felülre, a középső sáv maradék csík szintén BG. A kép mögül kihúzható szánkó saját, ahogy a filcvirágok is. A cím betűit dekorgumiból vágtam ki.

Köszi, hogy benézel!

2010. február 3., szerda

Sarah Kay képeslapok + Ágikának

A Tescoban a múltkor jó áron jutottam Sarah Kay matricásalbumhoz, és nyomban nekiláttam képeslapokat gyártani. Az egyiket beneveztem a Friday Sketchers és a Simon Says Challenges kihívására is.


Egyszerű kis lapok. Háttérnek winkleres papírokat használtam, gyönyörű nosztalgikus, finom színei miatt. A keretet a Rico design papírjából vágtam ki. Használtam az új virág-lyukasztómat, meg 3D inspiration matricát, kínai leveleket és selyemvirágokat.





Közben eszembe jutott az is, hogy Ágika névnapi-szülinapi képeslapját elfelejtettem feltölteni, most pótolom a mulasztást.